Historie

Het familiebedrijf werd in 1970 gestart. Om de camping (in die dagen zeer kleinschalig) formeel te realiseren was namelijk een bestemmingsplanwijziging nodig. Deze kende vele obstakels waarbij de familie met de gemeente naar de Raad van State stapte, in een procedure tegen een besluit van de provincie.
Begonnen met een kampeerplaats voor 2 gezinnen, breidden ze langzaam maar zeker uit naar de huidige omvang van 140 plaatsen. Op het terrein dat ruim 8 hectare meet, is nog een kleine uitbreiding mogelijk. Het kampeerterrein blijft daardoor het natuurlijke karakter behouden en dat is het streven.
In de jaren ’70 werden de kampeerders ontvangen in een tent. Daarna volgde er een kleine caravan als receptie. Later in de jaren ’80 kwam er een stacaravan bij.
In 1990 werd de kleine caravan vervangen door een kantoorunit als receptie. Ons 25-jarig jubileum in 1995 was de nieuwe hoofdingang met receptie “de Meerkoet” en bedrijfswoning gerealiseerd. Inmiddels zijn er vier sanitaire units verdeeld over het kampeerterrein. Het afvalwater wordt afgevoerd door het rioleringsysteem.
De recreatievijver blijft ook na 45 jaar haar zeer goede kwaliteit van zwem- en viswater behouden. Het is schoon en bevat voldoende zuurstof voor de vissen zoals vorens, karpers en baars. Het natuurlijke zwemwater wordt gezuiverd door het riet. Bij warm weer is het een verkoeling voor lichaam en geest.
Natuurcamping De Vrolijk heeft ook na 45 jaar nog steeds haar eigen waterbron. Het water wordt streng gecontroleerd aan de normen van het waterleiding besluit van V.R.O.M.
De Vrolijk heeft een eigen noodaggregraat tot haar beschikking, zodat we bij een stroomstoring het gehele kampeerterrein kunnen voorzien van elektriciteit.
Het verblijf in ons NATUURBOS geeft zo’n enorme rust en ontspanning voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, dat je bij verblijf van een week in de natuur, je een ander mens voelt.